Рошави пътеки – характеристики и видове

Рошави пътеки

Какво трябва да знаем за рошавите пътеки?

Изборът на подходящите рошави пътеки и килими ще Ви даде онова удобство, което искате. Някои от тях сега се произвеждат по екологичен начин и дори могат да бъдат рециклирани по-късно. Рошавата пътека ще Ви служи добре през зимата и може да Ви помогне да се справите с алергии през пролетта и лятото, ако е правилно подбран и се поддържа в чист вид. Здравина, цена, устойчивост на цветовете, шумо и звукоизолация и много други фактори ще Ви помогнат да вземете правилното решение, когато избирате своята рошава пътека.

Преди да се решите да купите рошави килими, трябва ясно да разберете:

  • Ще се използват ли рошавите пътеки в официална или неформална обстановка?
  • Колко много ще се ходи по килима  на мястото, където ще стои килима?
  • Ще има ли килим на входа, където да се събира най-много мръсотия?
  • Ще съответства ли килимът на вашия декор?
  • Как искате да изглежда стаята Ви, какво очаквате от нея?
  • Какви са вашите изисквания за използване на килима, каква е целта да го закупите?

За вас важно ли е какъв ефект има роашавата пътека във въздуха?

Изберете вида влакно и състав за рошавите пътеки, който отговаря на вашите нужди. Основните материали, от които се тъкат рошавите килими, са вълна, памук, коприна и вискоза, полипропилен, найлон, полиестер и акрил.

Рошави пътеки

Рошавите пътеки изглеждат луксозно и скъпо. Те са устойчиви на замърсяване, могат да задържат влага и са антистатични. Устойчив на износване, защото имат висока плътност. Рошавите пътеки са много меки и приятни на допир. Ако случайно цигара бъде пусната върху вълнен килим, килимът няма да се запали или разтопи, както може да се случи със синтетичен материал като найлон. Недостатъците включват високата му цена. Вълната много обича молци и други малки насекоми.

Рошави пътеки – характеристики и видове
Към началото