Акрилни килими

Акрилни килими

Акрилни килими

Акрилът е известен като изкуствена вълна. Този материал има същото усещане и външен вид като вълната. Всички акрилни килими са меки и приятни. Акрилът има тенденция да не натрупва статично електричество, не се страхува от влага, мухъл, триене, слънце, мръсотия (различни петна). Издръжлив материал e, но не толкова добър за зони с голямo ходене по него, в сравнение с други материали.

Акрилът е изкуствено създадено вещество, подобно на външен вид и усещане за вълната. Пластмасово влакно, направено от акрилонитрил, акрил се превръща в заместител на вълната в редица килими след 50-те години.

Въпреки че има няколко недостатъка,  акрилни килими са най-добрата алтернатива на всеки дом. Акрилните килими са по-добри от килимите от естествени тъкани по няколко причини.

Предимства на акрилните килими

  • Акрилните килими са рентабилни и изискват по-малко поддръжка. Той е гладък и плътно прилепнал за пода.
  • Може да се боядисва във всякакъв цвят- на пазара съществува истинско изобилие от цветове и дизайни. Лесно може да се избере подходящия, за да пасне на интериора ви
  •  Акрилните килими могат да се адаптират към всяко състояние-те не се свиват не променят формата си.
  •  Евтини са- Акрилният килим е един от най-евтините варианти. Страхотно е, когато успеете да покриете много пространство, като за голям апартамент, с ограничен бюджет
  • Хипоалергичен – акрилният килим е синтетичен, но няма да причини проблеми с алергии, което го прави чудесен за всяко домакинство, притеснено от внасянето на алергени.
  • Устойчив на молци – акрилният килим е напълно имунизиран срещу онези досадни молци, които обичат да ядат други видове килими. Тъй като е направен от синтетични материали, молците ще стоят настрана!
  • Подходящ за бани и влажни помещения, т.к. изсъхва бързо и е устойчив на плесен.

Как да почистите акрилните си килими

Всеки тип килим се нуждае от уникално внимание и грижи. Липсата на знания за специфични грижи може да доведе до увреждане на влакната на килима, обезцветяване или дори изтъркване и дупки. Ето защо, ако предпочитате да опитате да почистите у дома, вместо професионално почистване на килими, ние ще ви обясним  най-добрия начин за почистване на акрилния килимите у дома. За разлика от вълнения килим, почистването с пара е за предпочитане за акрилните килими. И както винаги, първо прахосмукачка! Ако има някакви вдлъбнатини и отпечатъци от мебели, можете да ги изгладите с помощта на сешоар на ниска степен. След обработването на пара трябва да ги оставите да изсъхнат за една нощ, преди да ходите по тях.

Към началото