Детски килими

Детски килими

Децата са активни при игра на килима –  това е доказан факт. Като родител, намирането на перфектните детски килими е наложително, за да поддържате дома си да изглежда възможно най-добре. Много по-лесно да се каже, отколкото да се направи, нали?

Добра идея за детските стаи ли са детски килими?

Абсолютно. Килимите са чудесен избор за подови настилки във всяка стая, особено за деца. Ето няколко причини, поради които трябва да помислите за закупуването  на килим в спалнята на детето си:

  • Безопасност – Падането върху твърд под може да бъде много по-опасно от падането на килим. Килимите омекотяват приплъзванията и паданията, намалявайки риска от сериозно нараняване.
  • Намаляване на шума – ходенето по килими ви позволява да проверявате спящото си дете без скърцания по пода или звуци от пантофи
  • Устойчивост на надраскване – Детските играчки могат да надраскат твърди настилки. С килима драскането остава в миналото.
  • Топлина – мокетите са топъл и привлекателен материал за подови настилки, на който да се отпуснете. Това прави килима идеален за малки деца, които обичат да играят и да лежат на пода.

Кой материал е най-подходящ за детския килим?

Естествените влакна са страхотни и на вид и на усещане. Но всякакъв вид повреди / петна могат да бъдат изключително скъпи. За това се препоръчват синтетични материали. Те са издръжливи, достъпни и често пъти устойчиви на петна.

По-конкретно, полипропиленът е препоръчителният ни килим за детска стая. Изключителната му издръжливост го прави подходящ за семейства.  Децата ще направят бъркотия, това е факт. Това е в тяхната природа, докато се учат и изследват света и неговите многобройни съставки, предизвикващи петна.

Ако искате вашият килим да издържи, със сигурност ще ви трябва такъв, който е устойчив на петна и лесен за почистване. Препоръчваме полипропиленови килими и защото  могат да се почистват с белина.

Почиства се с избелващо средство, устойчиви са на петна и генерират малко статичност, което го прави идеален за малки деца. Също така е един от най-достъпните материали за килими.

Кой цвят е най-подходящ за детските килим?

В крайна сметка цветът е по-скоро личен вкус, отколкото практичност. По-тъмните цветове са склонни да скриват по-добре петна, но могат да направят стаята да изглежда по-мрачна.

За детски стаи, за техния уют, комфорт и за забавление на децата са изработени пъстроцветни килими. Накои от основните съставки за детски килим са: 100 % Полиамид; Лесен за почистване и пране; Антиплъзгаща основа. Как правилно да се грижим за килимите Прочетете това ръководство, за да запазите килимът на вашето дете за по-дълго време. Опитайте се да следвате препоръките му, и тогава килимът ще радва много години, като същевременно запази великолепен вид. За да направите това, трябва:

  • Почиствайте с прахосмукачка килима си редовно;
  • Следете и незабавно отстранете появили се петна и мръсотия;
  • Правете периодично дълбоко почистване.

Към началото