Правилен избор на размер на килима

избор на размер на килима

Правилен избор на размер на килима

Формата и размерът на килима определено оказват влияние върху възприемането на интериора в стаята и този нюанс не бива да се пренебрегва.

Правилно подбраният продукт визуално разширява или намалява помещението, а също така изпълнява ролята на компетентно зониране.

Подходете с нужното внимание към въпроса за измерването на площта на пода, който ще украсите с избран от Вас килим.

За да украсите интериора на хола, е правилно да изберете килим с такъв размер, който да е по-широк от дивана и да покрие цялата зона на дивана. Това ще направи интериора да изглежда много привлекателен.

В кухнята килимът се поставя под масата, така че столовете да не излизат извън него изцяло, дори когато са извадени от масата.

При избор на размер на килима. За да украсите декора в спалнята, много популярен вариант е – килимът частично да е стъпил под леглото, до нощните шкафчета. Когато постиламе килима, се фокусираме върху това, че когато ставаме от леглото сутрин, краката ни да са стъпили на мекия и топъл килим.

При избора на килим също е необходимо да се съобразим с геометрията на определената стая:  избираме тесен дълъг килим в удължено пространство, широк правоъгълен или кръгъл килим в голяма стая. Всичко това определено е от значение, защото килимът играе много важна роля в интериора и помага да се създаде уютна атмосфера.

Размерът на килима зависи от стаята

Правилно избраният размер на килима за всяка стая във Вашия дом допринася да се запази целостта на интериора. Има определени насоки, които помагат при избора на правилния размер на килима и ние ще споделим  най-ефективните от тях, като използваме въпроси на наши клиенти.

Кога не трябва да купувате голям килим?

За съжаление, голям килим с дълги купчини за спалня не е добра идея, ако част от него ще е под леглото, а това важи за всякакви други мебели, защото смачква дългата купчина.

Ако закупите такова покритие за малка стая, трябва да измислите лесен начин за почистването му, защото това ще трябва да се прави доста често. Оптималната опция от гледна точка на удобството за почистване, може да бъде средно голям килим Sheggy, поставен на откритата частна пода, както и две подобни пътеки до леглото на спалнята.

Какъв килим е подходящ за хола?

Моля, дайте съвет за избор на килим за хола. Към какъв размер да се ориентираме?

Основното правило за хола е краката на седящите да са на килима, а не на голия под. Въз основа на него можете да поставите няколко малки килима или да покриете тази зона с красив средно голям килим с висока плътност.

Като опция – два малки килима, които разделят стаята на зони, или няколко малки – като оригинално допълнение към интериора на хола. Ако искате голям килим, тогава трябва да го поставите на пода на разстояние най-малко 30 см от стените.

Ето и какви размери се считат за големи или малки, както и защо е по-добре да поставите такива килими в стаята:

  • малки килими (до 1 * 1,5 м) – помагат за поставяне на акценти в интериора, а също така се поставят там, където големите опции са неподходящи – близо до легло, фотьойл и др.;
  • средните покрития (от 1 * 1,5 m до 2 * 3 m) – спомагат за зонирането на помещението и по тази причина са достатъчно функционално допълнение към интериора;
  • големи килими (повече от 2 * 3 м) – най-често служат като обединяващ елемент и са подходящи за просторни стаи с големи свободни площи на пода.
Правилен избор на размер на килима
Към началото