Как да изберем най-безупречния килим за дома?

килим за дома

Как да изберем най-безупречния килим за дома?

Модата за килими не е преминавала никога във времето – променяли са се само само любимите цветове, нюанси, форми и размери.

Килимите на пода в хола или залата са все така актуални, както и преди стотици години. Това е класика, която не излиза от мода, за което красноречиво свидетелстват съвременните тенденции в интериорния дизайн. Килимите могат да украсят както модерен, така и класически интериор.

За да изберете най-подходящия килим за дома, първо трябва да прецените за какво помещение ще бъде той, както и каква площ от стаята искате да подчертаете с оригиналния килим.

За спалня, хол или кухня килимите изпълняват различни функции, така че със сигурност трябва да се вземат предвид всички параметри.

Самият интериор сам определя избора на килим. Ако декорът Ви е в класически стил, тогава и килимът трябва да бъде подбран в класически стил. Ако декорът е съвременен, модерен, ще заложите на модерен килим.

Килим, който има дебела купчина, ще се превърне в неразделно и хармонично допълнение на интериора към Вашата спалня или хол. За коридора и кухнята тази опция няма да е най-добрата. Тук изберете килими, които имат по-къса купчина, това значително ще улесни процеса на почистване в тези помещения.

Ако все пак предпочитате килими с дълга, плътна купчина, имайте предвид, че те са капризни. Особено преценете това, ако имате домашни любимци. Преди да изберете този вариант, помислете кой ще почиства редовно този килим и дали характеристиките му ще отговарят на всички Ваши нужди.

За спалнята и детската стая е по-добре да изберете естествени висококачествени килими, които ще бъдат безопасни и екологични за околната среда. Такъв килим ще се превърне в стилна интериорна декорация във Вашата къща или апартамент за много години напред.

Обърнете специално внимание на стила на къщата или апартамента, текстила и детайлите в помещението, за което ще купувате килим. Всичко в интериора следва да бъде хармонично и да се съчетава помежду си.

Как да изберем най-безупречния килим за дома?
Към началото